Centres Cívics Vic

PROPOSTES 2020 LLEGENDES DE SAVASSONA – CRÒNICA

Aquest dissabte va tenir lloc la sortida LLEGENDES DE SAVASSONA, una caminada cultural que forma part de l’Itinerari Sortides del programa de tardor setembre-octubre dels Centres Cívics Vic.  

La sortida va anar a càrrec de Xavier Roviró i Alemany del GRFO (Grup de Recerca del Folklore d’Osona) que anava acompanyat de Miquel Saborit, qui juntament amb en Xavier són els ermitans de l’Ermita de Sant Feliuet de Savassona. 

El punt de trobada va ser davant del Restaurant Colomer (Can Janot), ja que des d’aquest lloc surt un sender que ens portarà a la primera parada del recorregut: el Mirador de Tavèrnoles. Després d’escoltar les explicacions del guia i divisar la banda nord de la plana d’Osona i alguns dels cims més emblemàtics del Pirineu i Prepirineu, tornem al sender que ens portarà a la Font de la Baronessa. Continuem el recorregut pel romàntic camí que acostumava a fer la baronessa fins arribar al Castell de Savassona. Seguidament arribarem al Pla de Savassona per contemplar les singularitats d’aquest conjunt de pedres (El Dau, La Pedra de les Bruixes, La Pedra del Nen) que formen aquest paratge i escoltar les explicacions d’en Xavier.  

Arribats fins aquí, pugem fins a l’ermita de Sant Feliuet (s. X-XI). Entrem a dintre gràcies als ermitans i mentre observem el seu interior, en Xavier i en Miquel ens expliquen la història de l’ermita, quina és la seva tasca com a ermitans, les celebracions que s’hi porten a terme… 

De tornada al punt d’on hem sortit, ens apropem a la majestuosa Pedra del Sacrifici i és aquí on es donen per finalitzades les explicacions de la sortida. 

La caminada ha tingut una durada d’unes 3 hores amb parades incloses. 

Gràcies a tots per la vostra assistència.