Centres Cívics Vic

ACAPTE DE SANG AL CCVIC CAN PAU RABA

Els dies 25, 26 i 27 de maig amb cita prèvia

Els dies 25, 26 i 27 de maig, al Centre Civíc Can Pau Raba, tothom qui ho vulgui podrà donar sang de 10 del matí a 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 9 del vespre. Abans, cal que els donants reservin hora al web donarsang.gencat.cat per evitar aglomeracions i assegurar unes donacions esglaonades.

En la campanya de donació del mes de març, Vic va acollir dues jornades de donació durant les quals es van fer 190 donacions, amb una participació de 223 persones i 34 persones que van donar sang per primera vegada. Durant la pandèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a persones malaltes de la COVID-19.

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent molt necessàries durant la pandèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats durant els dos darrers mesos, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. Núria Vergés, regidora de Salut Pública, anima la ciutadania de Vic a fer una donació de sang “per a totes aquelles persones que, per diferents causes i situacions, poden estar-la necessitant”.

Amb tota la seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat, i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai de donació, també han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per omplir el qüestionari, entre altres mesures.

Es recorda que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual. Amb tot s’aconsella a les persones que vagin a donar sang (i que no tinguin febre ni tos) que portin el qüestionari imprès i omplert de casa.