Centres Cívics Vic

CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG EL 20 I 21 DE JULIOL AL CENTRE CÍVIC CAN PAU RABA

Cal concertar cita prèvia i es fomenta la creació d’una campanya personalitzada per multiplicar els donants

El proper dilluns 21 i dimarts 22 de juliol es farà un nou acapte de sang al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic (C. Raval Cortines, 24). Les donacions es podran fer els dos dies de 10 del matí a 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 9 del vespre amb cita prèvia. Per concertar-la cal reservar hora en aquest enllaç per tal d’evitar esperes innecessàries i aglomeracions. 

El Banc de Sang i Teixits està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions. A l’estiu és complicat aconseguir donacions i cal tenir en compte que continuen sent necessàries per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies, ja que amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats, la necessitat de sang s’incrementa més enllà del miler de donacions diàries a Catalunya.

Vic és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma i Núria Vergés, regidora de Salut Pública, fa una crida a la ciutadania de Vic per continuar col·laborant i evitar que les existències de sang durant els mesos d’estiu disminueixin.

Vergés remarca la posada en marxa de la creació d’una campanya personalitzada amb el “multiplicador de donants”, un recurs digital molt fàcil de fer servir que permet fer arribar a les persones més properes la campanya de donació de sang per millorar-ne l’efectivitat. El multiplicador permet fer enllaços personalitzats per a entitats, associacions, grups familiars o d’amistats per difondre a través de sistemes de missatgeria instantània i s’hi pot accedir en aquest web.

La regidora de Salut Pública anima a la ciutadania a crear un enllaç personalitzat per aconseguir el repte d’arribar a dilluns i a dimarts amb tots els espais plens i que les diverses entitats i associacions puguin aconseguir que 10 persones s’apuntin per reservar i donar sang.

Totes les donacions es fan seguint estrictament les mesures d’higiene i protecció. També es recorda que la pandèmia no es pot propagar per la sang sinó per via respiratòria, amb la qual cosa la donació i transfusió compleix la seguretat habitual.