Centres Cívics Vic

CRÒNICA: “ALIMENTACIÓ SALUDABLE”

Ahir dimarts 27 d’abril va tenir lloc el monogràfic “Alimentació saludable” en format en línia a través de Zoom. La xerrada va anar a càrrec de la dietista i nutricionista Meritxell Bansell, que ens va explicar com portar a terme una dieta variada i equilibrada.

A través d’una presentació i les explicacions de la Meritxell, vam conèixer quins són els nutrients (greixos, proteïnes, hidrats de carboni, vitamines i minerals) que necessita el nostre organisme, quina és la seva funció i quins són els aliments que ens els poden aportar.

Així doncs, algunes recomanacions per portar una dieta equilibrada serien: l’augment de consum de llegums, reduir la ingesta de fregits i guisats, reduir el consum de proteïna animal, utilitzar l’oli d’oliva a la cuina, un consum moderat de sal i potenciar tota mena d’espècies, no abusar del sucre, com també evitar comprar aliments que portin sucres afegits. El consum d’una varietat d’aliments també ens farà evitar alguns problemes digestius.

Per altra banda, també vam parlar de com podem saber si el que tenim és gana o és ansietat i alguns consells per saber-la detectar.

Així mateix, vam parlar de la importància de la hidratació a l’hora de portar una dieta equilibrada i com podem crear aquest hàbit.

Tots els assistents van poder exposar els seus dubtes i preguntes en tot moment. Gràcies a tots per la vostra assistència.