Centres Cívics Vic

CRÒNICA DE LA PROPOSTA ESPECIAL SORTIDES ‘VIC LITERARI’

Aquesta sortida forma part de la programació de primavera dels CCVIC.

El dissabte 11 de juny ha tingut lloc la sortida ‘Vic literari’, amb una magnífica guia com és Dolors Vinyet de l’Associació Vic Informadors i ha sigut tota una experiència cultural i artística. 

Ens ha explicat la història i anècdotes d’alguns edificis lligats amb l’escriptora vigatana Maria Àngels Anglada i ens ha llegit uns petits retalls del llibre ‘Laura a la ciutat dels sants’ de l’escriptor Miquel Llor, davant d’alguns llocs on va ser ambientada aquesta novel·la. 

La casa Fontcoberta és la casa natal de Maria Àngels Anglada des de on podia veure passejar als estudiants de l’antic seminari per les seves porxades i gaudir de la visió de les heures, que encara avui, podem contemplar des del carrer de la Ramada. 

Sabíeu que el fanal que fa cantonada entre els carrers de la Ciutat i Sant Miquel dels Sants va ser dissenyat per Antoni Gaudí? Que la plaça Mont-Rodon o Montrodon té aquests dos noms per una controvèrsia per decidir entre un d’ells? Si us hi fixeu veureu, a un costat i un altre de la plaça, tots dos noms… 

Gràcies a Dolors Vinyet i a l’Associació Vic Informadors, per la seva gran tasca en mostrar la nostra ciutat amb totes les seves grans virtuts i els seus petits defectes. I també agrair a tothom la seva assistència.