Centres Cívics Vic

CRÒNICA DE LA SORTIDA TOFONAIRE

El passat cap de setmana es va portar a terme una sortida tofonaire portada a terme per l’empresa Noir et Blanc.

Es va quedar en una plantació tofonera a Santa Eulàlia de Puig Oriol situada en un entorn privilegiat del Lluçanès (Osona), una vegada allà vam fer un tastet gurmet, ja que vam degustar diferents productes elaborats amb tòfona 100% naturals, (melmelada de ceba caramelitzada amb taronja i tòfona negra, torradetes amb tòfona fresca negra, coca i llonganissa de tòfona i iogurt de crema de mascarpone amb tòfona, tot boníssim, d’aquesta manera vàrem poder entendre i tenir coneixements de com actua la tòfona en els aliments i de com la indústria alimentària utilitza els seus aromes, ja que un dels grans poders que té, la potenciació del gust.

També ens van explicar els tipus de tòfones que existeixen al mercat, quins són els requisits més valorats de la tòfona alhora de poder-la vendre a la restauració o petit comerç, i quines característiques ens hem de fixar quan comprem un tòfona per poder-ne pagar un preu just.

Després de fer el tastet vam poder veure com treballava la Tafy (el gos tofoner) alhora de buscar tòfones, i ho va fer molt bé, ja que en va trobar dues.

A continuació us deixem un vídeo de la jornada