Centres Cívics Vic

CRÒNICA DE LA XERRADA ‘RESIDUS, UN PROBLEMA GLOBAL’, A CÀRREC D’ISAAC PERAIRE

ISAAC PERAIRE, director de l’Agència de Residus de Catalunya

Dijous, 24 de març de 2022, ha tingut lloc la xerrada ‘Residus, un problema global’, a càrrec d’ISAAC PERAIRE, director de l’Agència de Residus de Catalunya, organisme públic de la Generalitat de Catalunya que té competència sobre els residus que es generen o es gestionen a Catalunya. L’activitat forma part del programa d’activitats d’hivern dels Centres Cívics de Vic.

Perarire ha comentat que l’Estat tira endavant un nou pla legislatiu i que s’està treballant amb la llei catalana sota el marc de l’economia circular i de residu cero. Ha parlat també del futur en la gestió de residus, de l’estat actual, de la recollida selectiva i el perquè no s’ha avançat suficientment els darrers anys.

Ha tractat el problema del plàstic d’un sol ús, un problema greu pel planeta. Ha recalcat que el millor residu és el que no es genera i això afecta a les nostres accions com a consumidors. Tot i així hi ha moltes empreses a Catalunya que busquen i estudien com substituir el plàstic però també n’hi ha que es fan rics. Ha exposat l’establiment del SDDR, sistema de dipòsit de retorn de residus per envasos, una millora que ha de suposar una gran revolució.

En l’aplicació al dia a dia ha exposat que és molt important separar la fracció orgànica, ha defensat la recollida porta a porta per la seva eficiència i també els compostadors comunitaris o individuals. Ha explicat detalls com que quan compres un aparell electrònic estan obligats a endur-se el vell fins i tot quan es tracta d’una compra en línia, cosa que molta gent desconeix.

Tota la seva xerrada ha tingut com a eix el foment del model d’economia circular.

Per acabar els assistents ha pogut fer fer preguntes.

Moltes gràcies a l’Isaac Peraire.

Si voleu saber més podeu veure la xerrada sencera al canal de Youtube dels Centres Cívics de Vic.