Centres Cívics Vic

CRÒNICA DE L’ACTIVITAT ‘CREACIONS ARTÍSTIQUES’ DE SANT TOMÀS AL CCVIC SANTA ANNA

Primer taller de ‘Creació artística’ el passat dilluns dia 1 de febrer

Des del passat dilluns 1 de febrer, els usuaris de Sant Tomàs del Centre Cívic Santa Anna, porten a terme el taller de ‘Creació artística’ dirigit per Sandra Falgà, amb un llarg bagatge artístic, que de manera voluntària s’ha ofert cada dilluns a fer classes de manualitats de pintura, fotografia, flors de cartolina, jocs de taula, entre d’altres creacions.

El primer taller va començar amb la presentació de la Sandra i l’explicació de l’activitat, una proposta de pintura anomenada ‘L’arbre de botons’. El pas inicial consistia en resseguir la plantilla d’un arbre desfullat on, un cop pintat amb tremp de color marró, seguidament s’hi van encolar botons de colors que simbolitzaven les fulles. D’aquesta manera es va obtenir una obra artística vibrant i molt acolorida.

Posteriorment, el dia 8 de febrer, els usuaris van realitzar el taller ‘Crea el teu fanal especial’. Van utilitzar un punxó per foradar en forma de cor una partitura impresa, i van enganxar-ho a un pot de vidre. A continuació, es va col·locar una espelma dins de cada recipient, de forma que la llum de la mateixa passés pels forats fets prèviament. L’últim toc fou un cordill enllaçat juntament amb una cartolina vermella en forma de cor, on van escriure una frase, en el context del 14 de febrer.

També han creat una carpeta feta a mà amb una làmina pintada de colors a la portada per poder-hi guardar tots els treballs artístics que es facin.

Sandra Falgà comenta que li agrada compartir aquesta nova experiència creativa amb els usuaris de Sant Tomàs, on la pintura, la fotografia, i la creativitat són altres maneres d’expressió que ens ajuda en la comunicació i permet desenvolupar la imaginació, la concentració, potenciar l’autonomia i afavorir la integració. Quan els treballs artístics s’exposen al públic i se’n reconeix l’esforç és molt satisfactori per a tots.

Aquest any el grup de Sant Tomàs del Centre Cívic Santa Anna participarem a la onzena edició del concurs de la Fundació del ‘Premi SETBA 2021’, certàmen de pintura per artistes amb discapacitat intel·lectual.