Centres Cívics Vic

CRÒNICA DE PLANTES TINTÒRIES

MONOGRÀFIC DE DUES SESSIONS

Ahir 8 d’octubre al CCVIC la Guixa es va portar a terme la segona sessió de l’activitat de plantes tintòries.

Aquest tallers va consistir en dues sessions, la primera sessió els/les participants van anar a Mas Jalech, on en Sebastià Martí els va explicar quines eren les plantes tintòries, els colors que en sorgien, i van fer una petita excursió pels voltants, on en van poder recollir algunes.

La segona sessió, la va portar a terme la Laia Aguilà, va ser una sessió que va tenir la seva part tècnica i pràctica alhora, els/les participants, van poder veure com s’extreia el tint de les plantes, com s’utilitzaven els mordents i fixador de colors, les diferències de color una vegada aplicat en els diferents teixits, com la llana (fibres d’origen animal) i la seda, el cotó, el lli…(d’origen vegetal), així com també vam poder veure la transmissió dels tints de les fulles al paper.

Va ser una sessió amena i molt interessant, que va girar entorn a les curiositats del fascinant món dels tints naturals, molt extens, però que en vam poder gaudir d’una excel·lent introducció.

Finalment, els/les participants es va poder emportar petites mostres de teles i paper amb les estampacions dels tints de les plantes.

Gràcies a en Sebastià Martí etnobotanista i coorganitzador de la Fundació Fent Vida http://www.fentvida.cat/about-us/

I a la Laia Aguilà artesana de la llana https://eltalleretdelclot.wordpress.com/

Podeu veure fotografies de la sessió a: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ccviclaguixa&set=a.2412009499107842