Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC “APRÈN A FER BEGUDES VEGETALS”

Dins del marc de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, del 16 al 24 d’octubre.

Ahir va tenir lloc el monogràfic “Aprèn a fer begudes vegetals”, activitat organitzada juntament amb Mengem Osona, Associació de Productors i Consumidors de la comarca d’Osona sense ànim de lucre. El taller va anar a càrrec de M.Àngels Piqué, formadora en alimentació conscient.

Aquesta activitat forma part de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, que té lloc del 16 al 24 d’octubre. Aquest és un esdeveniment en què se celebren tot un conjunt d’activitats per tot el territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. Per altra banda, també està inclosa en les Activitats per la Campanya contra el malbaratament alimentari i la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Durant el taller es van elaborar diferents tipus de begudes vegetals com la llet de civada, llet de civada amb cacau i avellanes, llet d’ametlles i també llet de nous. Totes elles elaborades amb productes ecològics i de proximitat de Mengem Osona, ja que una bona matèria primera és molt important per aconseguir un bon resultat en les elaboracions. A més, es van aprofitar alguns ingredients per elaborar magdalenes de civada, galetes de cacao i avellanes, formatge d’ametlles i el brownie, , totes elles receptes veganes.

Les activitats continuen demà dijous al CCVIC Can Pau Raba amb la xerrada “Les claus per a una alimentació saludable” a càrrec de Marta Iraizoz, infermera, promotora de salut i sòcia de Mengem Osona. La xerrada tindrà lloc a les 19 h i cal inscripció prèvia. També es podrà veure a través del canal de YouTube dels Centres Cívics de Vic, en aquest cas no cal inscripció.