Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC “ARROSSOS”

Ahir dimarts es va portar a terme el monogràfic “Arrossos” a càrrec de Mirentxu Riubrogent. El taller, que forma part del programa de primavera dels Centres Cívics de Vic, es va realitzar a la cuina del CCVIC El Montseny i l’emisió va ser en directe per YouTube.

La sessió va començar amb una introducció sobre la història de l’arròs, les varietats que podem trobar, la seva categorització habitual (de gra llarg, Badia, salvatge…), el temps de cocció, la quantitat d’arròs i la quantitat de líquid (aigua, brou, fumet, fons), la qual variarà depenent del tipus d’arròs que utilitzem. El brou, juntament amb el sofregit, són claus per elaborar un bon arròs.

La Mirentxu va posar èmfasi que aquests són uns arrossos elaborats, és a dir, necessiten el seu temps per cuinar-los, sobretot a l’hora de fer el brou i el sofregit. Així doncs, una de les tècniques és fer el brou o el fons i el sofregit amb temps, els quals fins i tot els podem congelar, i d’aquesta manera ja els tenim a punt el dia que vulguem fer un bon arròs. Per altra banda, també és una defensora de la “mise en place”, és a dir, tenir organitzats i preparats tots els ingredients que utilitzarem per a l’elaboració.

El taller es va iniciar amb l’elaboració de l’arròs negre i la paella mixta, i per últim l’arròs cremós de bolets i espàrrecs verd mentre descobríem alguns dels secrets a tenir en compte a l’hora de fer aquests arrossos.