Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC ‘BOLQUERS DE TELA’

S’ha portat a terme el monogràfic ‘Bolquers de tela’ a càrrec de l’Ana de DeTela en el marc del programa de tardor dels Centres Cívics de Vic i de la campanya ‘Suma’t al Zero‘.

L’Ana ens ha explicat els beneficis d’utilitzar els bolquers de tela.

  • Un dels principals beneficis és l’estalvi en residus generats: els bolquers d’un sol ús generen per nadó aproximadament uns 2700 kg de rebuig no biodegradable (sense considerar el que es genera en fabricar-los). Un sol bolquer triga de 200 a 500 anys en descompondre’s i en el rànquing de productes més trobats en els abocadors, els bolquers d’un sol ús ocupen el tercer lloc.
  • Un altre benefici és que els bolquers de tela estan fabricats amb teixits naturals, com poden ser cotó, bambú o cànem i per contra els bolquers d’un sol ús porten substàncies químiques i tòxiques.

Posteriorment ha explicat la rutina de rentat i assecat dels bolquers de tela i ha comentat que potser tenim la imatge de l’àvia rentant els bolquers a mà. Avui no és necessari tot això, ni bullir-los ni tenir una cura especial, es renten a la rentadora i només és necessari seguir uns petits consells.

Avui podem trobar al mercat no només una gran varietat de materials, sinó també una gran varietat d’estampats i colors.