Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC “CÒCTELS”

Monogràfic que forma part de la programació de primavera dels Centres Cívics de Vic.

Aquest passat dijous 10 i divendres 11 de juny es va portar a terme el monogràfic “Còctels” a càrrec del docent de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, Iñaki Larrea.

Per introduir-nos en aquest món, primerament, l’Iñaki va fer una introducció sobre l’origen, l’evolució dels còctels i les diferents maneres de classificar els còctels. Seguidament, vam veure en què consisteix la mise-en-place, que dins la cocteleria es podria definir com el conjunt de tasques i eines que s’utilitzen per a l’elaboració de qualsevol combinat o còctel. Aquí hi trobaríem l’estació central, que és la zona de la barra on col·loquem tots els elements imprescindibles per a la preparació i l’elaboració dels còctels. Tanmateix, també vam conèixer tots els utensilis que s’utilitzen: coctelera, vas mesclador, degotador, pinces de gel… Per altra banda, també s’ha de tenir en compte la cristalleria, ja que al mercat trobem una infinitat de dissenys que ens ajudaran a personalitzar el combinat en qüestió.

Un dels elements més importants a l’hora de preparar qualsevol classe de combinat és el gel, ja que és el que ens ajudarà a refrescar la beguda, facilitar la fusió dels ingredients i a atenuar la força de l’alcohol. S’ha de tenir en compte que el gel que s’ha d’utilitzar és el compacte i mesurar la quantitat perquè el còctel no quedi aigualit.

Tot seguit, vam conèixer com s’utilitza la coctelera i alguns consells per fer un bon combinat. Així doncs, va ser el moment de l’elaboració i la degustació dels combinats. El primer va ser el Negroni, un combinat amb un cert gust amarg a base de Campari, Gin Bombay i Martini Rosso. Seguidament vam poder degustar el popular Daiquiri, un combinat a base de Rom Bacardi i suc de llimona en el qual es podia percebre l’acidesa. I per últim el Cosmopolitan, un còctel que es va fer famós a causa d’una sèrie de televisió ambientada a Nova York.