Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC “CUINA MARINERA”

Monogràfic que forma part de la programació de primavera dels Centres Cívics de Vic.

Aquest passat dimarts, 1 de juny, es va portar a terme el monogràfic “Cuina marinera” a càrrec de Dani Maldonado. Després d’uns mesos amb els centres cívics tancats a causa de la pandèmia i portant a terme els tallers en format en línia, la cuina del CCVIC Montseny va tornar a fer xup-xup amb presència dels inscrits.

Durant el taller, el qual va tenir una durada de dues hores amb degustació inclosa, es van elaborar dues receptes típiques dels antics pescadors. La primera recepta va ser el marmitako, un dels plats típics del País Basc. El protagonista principal d’aquesta recepta és el bonítol, tot i que el podríem substituir per tonyina, rap… La segona recepta elaborada va ser el cim i tomba, un plat tradicional mariner de la Costa Brava, concretament, de Tossa de Mar. Aquest és un plat de peix (en aquest cas es va utilitzar rap) amb patata i allioli, però tot i la seva senzillesa resulta ser un gran plat.

El monogràfic va finalitzar amb la degustació dels dos plats i en tot moment seguint les mesures de seguretat.