Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC ‘FOTOGRAFIA PER A INSTAGRAMERS’

El passat divendres 11 de febrer va tenir lloc al Centre Cívic Plaça d’Osona, el taller monogràfic ‘Fotografia per a instagramers’.

El que diferencia l’obra fotogràfica d’un instagramer de la d’un fotògraf és que un instagramer fa i disposa les seves fotografies presentant-les com un conjunt harmònic, segons l’estil propi que el defineix. Les realitza seguint unes constants en les pautes de les tonalitats dels colors i en la llum, i en les temàtiques i les disposicions espacials dels elements que hi apareixen.

La Laura Pessarrodona, professora de La Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic, ens va explicar aquesta diferència. Amb una presentació de diapositives molt interessant, ens va explicar les tècniques clau per fer una bona fotografia, donant-li l’efecte i la intenció que nosaltres vulguem a través de la llum, el color, la profunditat, el moviment, la composició… I la manera com després podem presentar i concretar el nostre estil propi com a instagramers.

Els joves assistents al taller van escoltar amb molt d’interès les explicacions de la Laura Pessarrodona i després es van divertir fent proves de tècnica fotogràfica amb els elements que van trobar a l’aula.

El taller, gratuït, anava dirigit a joves d’entre 14 i 25 anys. És un dels tres tallers que Vic Jove ha organitzat conjuntament amb els Centres Cívics de Vic com a novetat en la present edició dels Tallers d’Hivern dels CCVIC, dins del marc dels actes de Vic Jove als Barris. Els altres dos tallers, també gratuïts i dirigits a aquesta franja d’edat, són ‘Afrodance’, al CCVIC Santa Anna, i ‘Cuina per a joves’, les receptes més populars del Tik Tok, al CCVIC El Montseny.