Centres Cívics Vic

CRÒNICA DE LA PRESENTACIÓ DE LA ‘GUIA DE COMPRA SOSTENIBLE’ DEL GRUP RESIDU ZERO OSONA.

Divendres, 26 de novembre, coincidint amb La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, es va portar a terme la presentació de la ‘Guia de compra sostenible’ del grup RESIDU ZERO OSONA, a la qual van assistir una quinzena de persones. L’activitat estava inclosa al programa de tardor dels Centres Cívics de Vic.

El grup RESIDU ZERO OSONA són un grup de ciutadans de la comarca d’Osona que es van conèixer en una xerrada de residu zero organitzada al Centre Cívic de la Serra-de-Senferm. Arrel de la trobada van fer un grup de WhatsApp i, més tard, de Telegram, per compartir informació sobre passos a seguir per avançar cap el residu zero, sobre alternatives al model actual de consum i un llistat dels comerços sostenibles -principalment de Vic-.

Han decidit fer la ‘Guia de compra sostenible’ amb la informació que han recopilat per poder comprar a comerços d’Osona que faciliten la compra de productes a granel o l’ús d’envasos reutilitzables com carmanyoles o altres envasos reutilitzables, entre moltes altres coses.

Les persones que van intervenir en nom del grup van animar al públic a apuntar-se al grup de Telegram RESIDU ZERO OSONA. Si esteu interessats també podeu consultar el seu compte d’Instagram i el seu Linktree, en el qual ben aviat hi trobareu la guia.