Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC ‘TRESORS DE LA NATURA: PLANTES SILVESTRES COMESTIBLES’

El dijous 25 i el divendres 26 de maig es va portar a terme l’últim monogràfic de primavera del CCVIC El Montseny: ‘Tresors de la natura: plantes silvestres comestibles’ a càrrec de Sebastià Martí de Fundació Fent Vida.

El monogràfic tenia una durada de dues sessions. La primera part va tenir lloc el dijous i es va portar a terme al Mas Jalech i la segona part va tenir lloc l’endemà i es va portar a terme a la cuina del CCVIC El Montseny.

El primer dia en Sebastià, juntament amb l’Olga, va fer una petita introducció sobre la fundació com també de la relació que hi ha entre la salut de la persona i la salut del medi. Seguidament, va parlar d’algunes plantes i de les seves utilitats. També vam descobrir les diferències entre herbes-hortalisses i entre plantes salvatges-silvestres. Tot seguit, vam poder visitar el jardí etnobotànic de Mas Jalech, on vam poder veure i recol·lectar algunes plantes com el fonoll, la borratja o borraina, l’alfals, la verdolaga, la consolda, la ravenissa, la bleda, la caputxina i algunes flors com la calèndula o la malva.

La segona sessió va tenir lloc l’endemà a la cuina del centre cívic. En aquest cas va ser l’Olga que va ensenyar com elaborar, amb l’ajuda de tots els assistents, receptes saludables i boníssimes amb les plantes recol·lectades el dia anterior com uns ‘xips’ de sàlvia i de saüc, una amanida amb verdolaga amb varietat de plantes i flors, i també una espècie d’arepas amb orenga. I cal dir que tot estava boníssim!

Gràcies a tots i a totes per la vostra assistència.