Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL MONOGRÀFIC ‘VINS AMB MIRADA DE DONA’

El passat divendres 11 de març va tenir lloc al Centre Cívic El Montseny el taller monogràfic ‘Vins amb mirada de dona’.

La sommelier Núria Febrer va ser l’encarregada de conduir el monogràfic ‘Vins amb mirada de dona. Tast de vins elaborats per dones’, activitat que forma part de la programació promoguda per l’Ajuntament de Vic, a través de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI d’Osona, amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

El món del vi és un sector que tradicionalment ha estat molt masculí i patriarcal, així i tot, en els últims temps la situació ha anat canviant i les dones han agafat més visibilitat i protagonisme. Avui dia, el paper de la dona en el vi va més enllà del treball a la terra. Cada vegada són més els cellers que tenen dones al capdavant, sigui com a propietàries, gerents o com a enòlogues.

Pel que fa al tast, hem de tenir en comptes que organitzarem la degustació a partir de les 3 fases bàsiques: visual, olfactiva i gustativa. Aquesta última és la que ens donarà la informació més important sobre el vi.

El primer vi a degustar va ser el Blanc Bárbara Forés, un 100% Garnatxa del celler Bárbara Forés de la Terra Alta. Seguidament, vam continuar amb un altre blanc de la DO Rueda, un José Pariente 100% verdejo. Després d’haver degustat dos vins blancs i molt diferents entre ells, va tocar el torn als vins negres. El primer va ser La Nit de les Garnatxes un 100% Garnatxa Negra del Celler de Capçanes amb Anna Rovira al capdavant com enòloga i directora tècnica. Després de fer l’anàlisi i la degustació del vi anterior, vam seguir amb La Pilosa, un negre de la varietat Garnatxa Peluda 100% del celler familiar Herència Altés de la Terra Alta que condueix la Núria Altés. I per últim, vam acabar la degustació amb el Parxet Cuvée 21 Ecològic, un cava Brut elaborat a partir de varietats procedents de l’agricultura ecològica: macabeu, xarel·lo i parellada.