Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL RECORREGUT GUIAT ‘FESTA MAJOR DE VIC’

El centre històric de Vic ha estat l’escenari del monogràfic de primavera ‘Festa Major de Vic, l’anima del poble’, a càrrec d’en Xavier Cervera membre de la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants, durant la matinal del dissabte 12 de juny.

La visita ha començat a la casa consistorial on hi ha exposats els gegants i el cavallets. A partir d’aquí en Xavier Cervera ens ha endinsat en la història de la ciutat, tot explicant com van aparèixer els gegants i per a què s’utilitzaven.

El recorregut ha estat com entrar dins un conte que ens ha traslladat de segle en segle, ajudats per l’arquitectura del casc antic de Vic.

La ruta ha resseguit les passes del seguici de la Festa Major, arribant a la casa natal de Sant Miquel dels Sants, patró de la ciutat. A la planta baixa hi ha una capella, on diuen missa cada dia 5 de cada mes. A la casa del costat , Can Campana, ara convertit en residència universitària, la Germana Montserrat ens ha obert les portes per poder admirar la petita capella situada en l’habitació on va néixer Sant Miquel i el cor de la Capella.

La part final del recorregut ens ha portat a la Catedral de Vic, per veure els evangelistes Lluc i Joan, acompanyats pel bou i l’àliga.

El monogràfic ha estat una activitat cultural i històrica apassionant on hem pogut gaudir de les explicacions i anècdotes d’en Xavier Cervera que ho transmet d’una manera fàcil i entenedora.