Centres Cívics Vic

CRÒNICA DEL TALLER “LES POSTRES DE LES NITS”

Postres creatives del Festival Nits de cinema oriental

El passat divendres 9 de juliol va tenir lloc el monogràfic de cuina “Les postres de les nits” a càrrec del xef-pastisser Lluc Crusellas i el seu equip.

En primer lloc vam poder veure com s’elabora una de les postres més emblemàtics del certamen com és l’anomenada Oió, un pastisset de maduixa molt divertit en forma de caca de l’Arale. Seguidament la protagonista va ser la “Bola de drac”, tota una sorpresa, ja que serà una de les postres del certamen d’aquest any. És tracta d’un pastisset elaborat amb pa de pessic i un cremós de fruita de la passió amb una mousse de mango i llima. Espectacular!

Una de les altres receptes va ser l’anomenat sushi dolç, el qual s’elabora amb xocolata per fora (utilitzant la tècnica de temperar xocolata) amb un trosset de fruita a dins com pot ser maduixa, mango… i farcit d’una ganache de montée de coco. I per últim, una de les postres d’enguany: el Taiyaki, un postre japonès en forma de peix, que és la imatge del Festival Nits d’aquest any, i farcit de xocolata. Deliciós!