Centres Cívics Vic

NÉS NITS!: CRÒNICA DEL TALLER MONOGRÀFIC “LLIBRET ÚNIC AMB IMATGES ESTAMPADES I HAIKUS”

El passat dijous dia 7 va tenir lloc aquest taller familiar de temàtica oriental dins la programació del ‘MÉS NITS!’ 2022, al CCVIC Plaça d’Osona.

La Marta Esmarats de Cacauet Teatre ens va portar el passat dijous, dins la programació dels CCVIC del ‘Més Nits!’, aquest taller familiar de temàtica oriental on va participar tota la família animadament i treient tota la seva creativitat.

El taller va tenir dues parts; A la primera part es va abaixar la llum i es van posar dues músiques d’ambient que provocaven sensacions ben diferents, una de calma i amor i l’altra de força i energia i potser de por. Es van repartir dacs (ceres) a grans i petits i es va tractar de dibuixar allò que cada música ens inspirava, connectant amb el nostre sentir i la nostra part artística.

Ens vam començar a expressar des del nostre cantó més profund, més artístic, i això ens va preparar per començar la segona part del taller.

Vam començar la segona part del taller i la Marta ens va explicar com faríem els llibrets únics amb imatges estampades i haikus.

Els haikus son uns petits poemes, una forma de la poesia tradicional japonesa de pocs versos la temàtica de la qual és la bonica sensació que ens provoca la contemplació de la natura; La Marta Esmarats ens va portar haikus composats per la Joana Raspall, una escriptora catalana coneguda per la seva obra poètica infantil entre moltes altres coses. I a més, qui va voler i es va inspirar va poder composar també els seus propis haikus!

Vam escollir doncs el haiku que més ens van agradar i vam començar a crear el llibret enganxant-hi un paperet amb el poema; Després vam escollir símbols, els que vam creure que millor il·lustraven el haiku, i els hi vam estampar amb segells i pintura, i també hi vam afegir retalls de fulls impresos que vam retallar amb formes que reforçaven el missatge.

El resultat van ser uns llibrets molt bonics i decoratius que contenien bonics missatges reforçats amb imatges.

Mares, pares, nens, nenes i àvies es van anar animant mentre s’expressaven d’aquesta manera a partir dels haikus, creant el llibret, i compartint una atmosfera de creativitat que la Marta Esmarats va conduir en aquest taller tan bonic i original.