Centres Cívics Vic

MÉS NITS!: CRÒNICA DEL TALLER MONOGRÀFIC “RAMEN”

Forma part de la programació de cultura oriental “Més Nits!”.

Una vintena de persones van assistir aquest passat dissabte dia 16 de juliol al taller de cuina oriental “Ramen” que va tenir lloc a la cuina del CCVIC El Montseny.

El taller va anar a càrrec de Marc Ortiz, un apassionat i un artesà de la cuina japonesa i, sobretot, del ramen.

Primerament, va fer una breu introducció sobre la història del ramen i seguidament, va començar a elaborar aquesta recepta deliciosa. Si voleu saber més sobre el món del ramen, us convidem a visitar la seva web DON RAMEN on trobareu molta informació sobre el ramen.

La recepta que va elaborar va ser el “miso ramen”. Segons en Marc, tots els ingredients que es van utilitzar es poden trobar en botigues de la zona. Aquesta es una recepta elaborada que demana temps, ja que el brou es posa al foc i s’hi deixa durant 6 hores entre 90 i 95 graus. El mateix succeeix amb el chashu, la cansalada marinada que es posa a sobre, la qual s’ha de deixar durant unes 3 hores al forn. I després d’haver elaborat la tare (salsa) de miso i l’oli aromatitzat, va arribar el moment de la degustació. Tot i les altes temperatures de dissabte, tothom va gaudir de l’excel·lència d’aquest ramen. Una verdadera delícia!