Centres Cívics Vic

CRÒNICA DELS MONOGRÀFICS AL CCVIC EL MONTSENY

Durant aquest hivern s’han portat a terme 3 monogràfics, tots ells en format en línia.

Primerament, va tenir lloc el monogràfic de “Fermentats”. A càrrec de Ferran Boix, de l’Horta Ferments, vam conèixer quines són les propietats i els beneficis que aporten per a la nostra salut els fermentats. Per altra banda, es va portar a terme l’elaboració de:

  • xucrut, el qual l’ingredient principal és la col.
  • dosa, que s’elabora amb arròs i cigrons.
  • kombutxa, una de les elaboracions possiblement més sorprenents. Els ingredients que s’utilitzen són: aigua, te, sucre i kombutxa sense pasteuritzar. En la imatge de la dreta podem veure la kombutxa.

La Laura Navarro, de l’obrador Carlamel de Canyella, va ser l’encarregada del monogràfic “Postres sorprenents”. La recepta elaborada van ser els falsos gelats o cakesicles, els quals són uns postres elaborats amb pa de pessic i acostumen a estar farcits de Nutella, crema de Kinder, mantega de cacauet o melmelada i amb una cobertura de xocolata (amb llet, blanca, negra). Una vegada elaborats, es poden decorar i personalitzar de mil maneres diferents. En aquest cas, ja que s’apropa la Pasqua, la Laura els va decorar amb figuretes de xocolata en forma de conillets i ous de pasqua.

Tant el taller de “Fermentats” com el de “Postres sorprenents” es van transmetre des de la cuina del CCVIC El Montseny a través del canal YouTube. Durant el transcurs del taller tots els participants podien fer preguntes o comentaris a través del xat.

Per últim, el dijous passat va tenir lloc el monogràfic “Fotografia gastronòmica” via Zoom a càrrec d’Oriol Portell. Un taller on vam descobrir que a darrere de qualsevol fotografia gastronòmica, hi ha un gran treball i que aquest tipus de fotografia no es basa simplement a fer una foto a un plat de menjar.

L’Oriol ens va explicar els diferents tipus d’estils i ens va mostrar fotos d’alguns dels fotògrafs amb més renom com Linda Lomelino i Anna Garcia Frigola entre d’altres. Primerament, l’Oriol ens va introduir als conceptes bàsics per posteriorment parlar de la il·luminació, la temperatura, el llenguatge visual, la composició i l’enquadrament. Podem dir que va ser un taller molt interessant per a tots aquells a qui els agrada cuinar, menjar, plasmar i transmetre a través de la fotografia gastronòmica.