Centres Cívics Vic

EL CCVIC CAN PAU RABA ACULL 5 ACTIVITATS DEL PROGRAMA ‘MÉS NITS’

Els Centres Cívics de Vic (CCVIC) i el Festival Nits de cinema oriental organitzen una nova edició del programa de cultura oriental ‘Més Nits’, de l’1 al 18 de juliol. Aquestes activitats són una prèvia de la 18a edició del certamen que es porta a terme del 20 al 25 de juliol. En el programa hi col·laboren el Museu de l’Art de la Pell, la Fundació Institut Confuci de Barcelona, Korea en Barcelona i Òmnium Cultural.

Es porten a terme un total de 20 activitats als diversos CCVIC i en altres emplaçaments com el Museu de l’Art de la Pell. Tan les activitats de pagament com les gratuïtes requereixen d’inscripció prèvia a centrescivics.vic.cat.

Al CCVIC Can Pau Raba hi tenen lloc 5 activitats Més Nits:

‘AMB UN PEU A HONG KONG’. XERRADA A CÀRREC DE TONI VIÑAS.
Dimarts 6 de juliol a les 18.30 h
L’osonenc Toni Viñas fa anys que viu entre Osona i Hong Kong, metròpoli asiàtica de ritme delirant, gran potència econòmica i cultural, mescla de modernitat i tradició. La xerrada es podrà veure en directe al canal Youtube dels CCVIC.
Gratuït. Cal inscripció prèvia.

‘LITERATURA XINESA’. XERRADA A CÀRREC DE SÍLVIA FUSTEGUERES.
Dimecres 7 de juliol a les 19 h
La traductora Sílvia Fustegueres, autora del blog L’illa deserta, ens parlarà d’obres xineses traduïdes al català. Descobrirem autors com Lu Xun, Sanmao, Yu Hua o Confuci, entre d’altres.
Gratuït. Cal inscripció prèvia.

‘UN VIATGE AL JAPÓ’. XERRADA A CÀRREC DE MARIA PRADOS
Dijous 8 de juliol a les 19 h
La il·lustradora de Torelló Maria Prados va viatjar al país nipó amb un visat Working Holiday, durant set mesos, sola i en plena pandèmia. A través d’imatges i cròniques il·lustrades ens explicarà els detalls de la seva aventura.
Gratuït. Cal inscripció prèvia.

‘GAMELAN APRÈS-BASCHET: SONS D’INDONÈSIA’. TALLER I CONCERT PARTICIPATIU AMB MARTÍ RUIDS I MARC PITARCH.
Dissabte 10 de juliol. Taller de 17.30 h a 19.30 i concert a les 20 h.
Els músics Martí Ruids i Marc Pitarch ens ofereixen un taller d’introducció als conceptes, a les sonoritats i a les pràctiques musicals indonèsies. No cal cap formació musical prèvia, tots els assistents tindran una funció musical en el conjunt. En el concert posterior al taller, obert a tothom, es convidarà als assistents al taller a interpretar una petita peça.
Gratuït. Cal inscripció prèvia per totes dues activitats, taller i concert.

‘KHOOMEI I ALTRES CANTS GUTURALS DEL CENTRE I NORD D’ÀSIA’. XERRADA CONCERT AMB GERARD CANALS
Dissabte 17 de juliol a les 18 h
El cant gutural és una tradició extensament arrelada al llarg del centre i del nord del continent asiàtic. Anomenat habitualment amb el nom de khoomei a les estepes de Tuvà i Mongòlia, on aquests cants han adquirit més popularitat, se’n poden trobar diferents varietats des de les muntanyes de l’Himàlaia fins a la tundra de l’Àrtic, passant pels extensos boscos i muntanyes de Sibèria. Practicat per pobles amb una profunda tradició animista i xamànica, el cant gutural representa una forma d’imitació i comunicació amb la natura i els esperits que l’habiten, i està considerat patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO. Al llarg de la sessió coneixerem què és el khoomei i per què es canta. Intentarem explicar el seu origen i els seus significats. Descobrirem quines varietats n’existeixen i quins instruments l’acompanyen tradicionalment i, el més important, l’escoltarem en directe! A càrrec de Gerard Canals, enginyer, escriptor i apassionat investigador de la cultura tradicional de diverses regions del món.
Gratuït. Cal inscripció prèvia.