Centres Cívics Vic

EL CCVIC CAN PAU RABA ACULL L’EXPOSICIÓ ITINERANT DE PINTURA ‘PREMI XARXART’

Inauguració a la planta baixa del CCVIC el divendres 18 de setembre a les 18:30 h.

En el marc del 20è aniversari de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (2000-2020), el CCVIC Can Pau Raba acull l’exposició itinerant amb les obres guanyadores del Premi Xarxart, convocat en cada una de les edicions del Congrés Català de Salut Mental (1999-2017). El Premi Xarxart és un concurs de pintura i dibuix, adreçat a les persones ateses en els serveis de la xarxa pública d’atenció a la salut mental a Catalunya.

Les obres per exposar, és el resultat del treball realitzat des de diferents serveis de la xarxa de salut mental, que treballen des d’una mirada i orientació comunitària, acompanyant processos d’empoderament dels usuaris, usuaris que han desenvolupat una tasca creativa a través de les arts plàstiques, i creadors de diversos àmbits que han format part del Jurat de cada una de les edicions (il·lustradors, dibuixants, pintors, historiadors, entre d’altres.).

Tota aquesta obra i creació artística, es pot incloure dins el concepte d’Art Brut, que pretén incorporar tota expressió artística creada fora dels límits de la cultura oficial, generalment realitzades per persones amb algun diagnòstic o trastorns de salut mental, o bé, por persones en situació d’exclusió.

L’exposició i altres activitats de sensibilització previstes (xerrades, debats …), tenen un caràcter itinerant per diferents municipis i barris de la ciutat de Barcelona, a partir de la col·laboració amb diferents Serveis de Rehabilitació Comunitària, Centres Cívics i o altres entitats ciutadanes interessades i implicades.

INAUGURACIÓ

Divendres dia 18 de setembre, a partir de les 18:30 h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició amb les intervencions de:

  • Víctor Martí, director de la Fundació CCSM
  • Anna Carrió, membre del Patronat de la Fundació CCSM
  • Francesc de Diego i Josep Duran “Urco”, guanyadors del premi Xarxart.
  • Núria Vergés, regidora de Salut pública i Igualtat de l’Ajuntament de Vic.

L’exposició es pot veure al CCVIC Can Pau Raba del 18 al 30 de setembre, totes les tardes de 16 a 20 h (matins i caps de setmana, segons activitats programades).