Centres Cívics Vic

CRÒNICA ‘UN VIATGE PER MONGÒLIA’, AMB YANINA DIAZ I JORDI ENJUANES – juliol 2020

La xerrada sobre el país dels nòmades i les grans estepes omple l’auditori de Can Pau Raba.

Mongòlia ha estat el país protagonista de la darrera activitat cultura del programa Més Nits 2020, un relat el viatge que van portar a terme Yanina Diaz i Jordi Enjuanes l’any 2015.

La xerrada ens ha permès acompanyar el camí traçat per la Yanina i en Jordi amb el suport de les imatges de paisatges, indrets, persones i fauna.

Alguns dels aspectes més destacats de Mongòlia pel viatger és la generositat i senzillesa de la seva gent i la varietat i bellesa dels paisatges: de la populosa Ulan Bator, a les planes i estepes inacabables, passant pel desert o els macisos muntanyosos. Yanina i Jordi ens han anat desgranant detalls de la vida dels mongols a mesura que ens guiaven pel seu recorregut. Hem vist les construccions tradicionals, les iurtes, i hem conegut aspectes de l’alimentació, el transport, les relacions humanes o de desenvolupament.

A la part final de l’activitat hem tingut una sorpresa per a tothom, amb la intervenció de l’Altana Davacar, ciutadana de Mongòlia resident a Vic que ens ha ofert una petita mostra de música amb instruments tradicionals mongols.

‘Un viatge per Mongòlia’. Yanina Diaz i Altana Davacar. Vídeo: Quim Crusellas.

Volem donar les gràcies a en Jordi i la Yanina per compartir les seves experiència amb el públic del programa Més Nits.