Centres Cívics Vic

AMB UN PEU A HONG KONG

Xerrada a càrrec de Toni Viñas

L’osonenc Toni Viñas fa anys que viu entre Osona i Hong Kong, metròpoli asiàtica de ritme delirant, gran potència econòmica i cultural, mescla de modernitat i tradició.

També es podrà veure en directe al canal Youtube dels CCVIC.

Hong Kong

Situada a la mar de la Xina meridional, Hong Kong és una regió administrativa especial de la Xina formada per l’illa de Hong Kong, la península de Kowloon i els Nous Territoris.

Va estar sota sobirania anglesa a partir des del segle XIX fins a 1997, quan aquesta es va transferir a la Xina.

El nombre d’habitants és semblant a la de Catalunya, per sobre dels 7 milions de persones. En l’aspecte econòmic té un gran pes comercial i financer. Hi ha una important corrent inversora dels EUA, Japó i Europa. El port i l’aeroport de la ciutat tenen uns dels trànsits de passatgers i mercaderies més grans del món.

La indústria cinematogràfica de Hong Kong és de les més potents a nivell mundial. Podem destacar la importància del cinema d’acció que s’hi ha produït, de culte arreu del món i que ha tingut una influència clara en produccions d’arreu del món, amb estrelles com Bruce Lee, Jackie Chan o Stephen Chow.

Les imatges del front marítim, les grans concentracions urbanes, els neons i bullici als carrers, són icones de la cultura popular a nivell mundial.

Inscriu-te!
Data
Dimarts 6 de juliol de 2021
Horari
De les 18.30 h a les 19.30 h
Lloc
CCVIC Can Pau Raba
Ponent
Toni Viñas
Preu
Gratuït (cal inscripció prèvia)

Venda on-line tancada