Centres Cívics Vic

ART NATURA (LAND ART)

Creació d’una obra col·lectiva efímera

En aquest monogràfic portarem a terme dues actuacions artístiques amb materials reciclats, al costat del Gurri, de la mà de l’artista Eudald Alabau.

L’Eudald és un artista que ha treballat molt temes relacionats amb la natura. Ens explicarà la seva trajectòria, algunes de les obres efímeres que ha fet i la filosofia que s’amaga darrere d’elles.

Aquesta serà una activitat totalment participativa, vosaltres mateixos haureu de portar les peces que conformaran l’obra d’art a la natura.

Treballarem amb gel.

  • Caldrà que cada persona faci una flor de plàstic plana – podeu fer-ho amb retalls d’ampolles de colors-, grapada amb un cordill.
  • Posar-la dins un bric – el cordill ha de quedar fora –  i l’ompliu d’aigua (no fins a dalt perquè el gel expandeix).
  • Posar-ho al congelador i treure-ho just abans d’anar a l’activitat. Allà lliurarem el gel del seu embolcall… l’hivern s’ha acabat, esclata la primavera!

També farem cistelletes i deixarem que se les emporti el corrent.

La recerca plàstica d’Eudald Alabau gira al voltant de 12 paraules:

  • Les quatre estacions de l’any: PRIMAVERA, ESTIU, TARDOR, HIVERN.
  • Els quatre elements: AIRE, TERRA, FOC, I AIGUA. Quatre verbs : NÉIXER, CRÉIXER, REPRODUIR-SE I MORIR.
  • Aquestes paraules, representatives del seu discurs, es van interrelacionant, contínuament. Alabau ha treballat sempre amb temes relacionats amb la natura. Molts dels materials emprats provenen de materials efímers o de rebuig. Influenciat per la seva tasca com a docent, realitza obres amb finalitat didàctica. Sovint, els seus muntatges requereixen la participació col·lectiva. Incideix en la denúncia de les agressions al medi ambient.
Inscriu-te!
Data

Divendres 21 de maig
Horari
18h – 19:30h
Lloc
A l’aire lliure , al costat del riu Gurri
Tallerista
Eudald Alabau
Preu
8€

Venda on-line tancada