Centres Cívics Vic

VEURE O MIRAR

Retrats a presó: l’art dels interns de la presó de Lledoners

Entre el 16 de setembre i el 13 d’octubre es podrà veure al Museu de l’Art de la Pell l’exposició temporal Veure o mirar: retrats a presó, una mostra del treball fotogràfic portat a terme pels interns que participen als tallers de fotografia del Centre Penitenciari de Lledoners.

Té l’art una funció integradora i terapèutica? Quin paper pot tenir en contextos de no llibertat com les presons o de confinament? L’expressió artística és per definició un acte de llibertat individual o col·lectiva?

El dia 16 de setembre a les 17h, Maria Vernet, l’artista que ha dirigit el taller de fotografia, ofereix una xerrada inaugural, amb la participació d’alguns interns que explicaran la seva experiència. Tot seguit es podrà visitar l’exposició.

La mostra reunirà els treballs del darrer curs del Taller de Fotografia de Lledoners, dirigit per la fotògrafa Maria Vernet. L’exposició està dividia en diferents sèries fotogràfiques que posen de manifest els sentiments, les esperances i els anhels d’uns interns obligats a viure un doble confinament. Entre les desenes de retrats que ompliran la sala gran del Museu de l’Art de la Pell s’hi podrà veure també les obres d’alguns dels presos polítics catalans privats de llibertat des de fa més de dos anys. 

El Taller de Fotografia de Lledoners és una de les activitats artístiques opcionals que ofereix el centre penitenciari als seus interns. Acompanyats per professionals de la fotografia, els participants del taller aprenen diferents tècniques fotogràfiques a mesura que creen conjuntament una obra comuna. En aquesta edició del curs totes les propostes han girat entorn del retrat. A partir d’aquí, els interns han treballat tècniques digitals, analògiques i lúmíniques com la llarga exposició, el retoc digital o la cianotípia, un tipus de revelat al sol que es podrà veure aplicat sobre llençols del Centre Penitenciari. 

L’exposició Veure o mirar: retrats a presó vol posar en valor aquest aprenentatge i  possibilitar el vincle cultural amb l’exterior, necessari en ambdues direccions. 

Activitat que forma part de l’Itinerari “Art i llibertat” de les Propostes CCVIC.

Inscriu-te!
Data
16 de setembre (xerrada- inauguració)
Horari
17h
Lloc
Parc de darrere el Museu de l’Art de la Pell
A càrrec de Maria Vernet, directora del Taller de Fotografia del Centre Penitenciari de Lledoners, i d’alguns dels participants
Preu
Proposta gratuïta. Cal inscripció prèvia.

Venda on-line tancada