Centres Cívics Vic

BIJUTERIA DE MACRAMÉ 

Mini nusos per fer polseres, collarets i arracades.

El macramé és una tècnica ancestral que consisteix a unir cordes i cordills amb nusos decoratius per a aconseguir originals peces ornamentals.  

Documentada ja en antigues civilitzacions assíries, ha estat utilitzada en diferents èpoques per elaborar tapissos, peces d’aixovar, vestits i ornaments i va tenir un gran auge als anys 70 i 80.  

Actualment torna a estar de plena actualitat, i s’utilitza tant en l’elaboració de bijuteria, com en la decoració de la llar.  

En aquest taller n’aprendrem els principals nusos i els aplicarem a l’elaboració de joies i complements artesans personalitzats.  

Treballarem el nus pla, el nus espiral, el nus de festó, així com diferents tècniques d’encordat de pedres i de tancament de les peces.  

A cada sessió, els participants s’enduran una peça acabada i coneixeran la tècnica per a poder-la aplicar al disseny i elaboració de polseres, turmelleres, collarets, arracades i altres peces.  

Seran sessions pràctiques on partirem des de zero i aprendrem diferents nusos que aplicarem a la confecció de peces de bijuteria i ornaments  

personalitzats.  

SESSIÓ 1  

Presentació, origen del macramé i pràctica dels nusos bàsics.  

Elaboració d’un complement de macramé.  

SESSIÓ 2  

Elaboració de braçalets i/o turmelleres de macramé  

SESSIÓ 3  

Elaboració d’un conjunt de collaret i arracades  

SESSIÓ 4  

Elaboració d’un collaret amb pedra semipreciosa. Tècnica d’encordat 1  

SESSIÓ 5  

Elaboració d’un collaret o b

Inscriu-te!
Dates del taller
5 sessions (dimecres)
del 3 al 31 de maig
Horaris
1 grup
18 h – 20 h
Lloc
CCVIC Plaça Osona
Tallerista
Montse Torrents
Preu
20€

Venda on-line tancada