Centres Cívics Vic

CAPOEIRA ANGOLA

Ball afrobrasiler que combina ritme, dansa i lluita

La Capoeira Angola és un art creat pels esclaus afro-brasilers, el seu origen es remunta a més de 400 anys enrere quan va sorgir com a resposta a la necessitat d’alliberament.

Combina lluita, dansa, joc, música, cant, percussió, expressió i diàleg corporal.

Actualment és una eina que ajuda a trencar les barreres socials, culturals i físiques.

La pràctica de la Capoeira Angola ajuda a desenvolupar l’equilibri, la coordinació, la creativitat i la percepció a través de la improvisació.

La seva finalitat no és la de guanyar, sinó entaular un diàleg corporal, expressar-se, fluir, crear i improvisar dins del llenguatge d’aquest art, on l’harmonia, l’astúcia i la comprensió de la Capoeira estan per sobre de la competitivitat.

En el present monogràfic es començarà amb un escalfament físic, es seguirà amb una introducció als moviments de la Capoeira Angola i s’entrenaran aquests moviments i es posaran en pràctica a través del joc durant la roda.

L’activitat la portarà a terme l’Associació Capoeira Angola Manlleu, que es va crear l’estiu de l’any 2021 amb la finalitat de donar a conèixer i difondre l’art de la Capoeira Angola, i emprar-la com a eina de creixement personal, social i cultural per tal de difondre els principis d’igualtat, llibertat i respecte.

L’associació està formada per Ricard Gil, president de l’associació, es va iniciar en la Capoeira Angola l’any 2002 i és contra-mestre des de l’any 2014, i l’Alexandra Paspaladelli, secretaria de l’associació, iniciada a la Capoeira Angola des del 2009 i Treinel des de l’any 2016.

Més informació a https://www.facebook.com/capoeiraangolamanlleu

Inscriu-te!
Data del taller
Monogràfic
Divendres 6 de maig de 2022
Horaris
18.30 h – 20 h
Lloc
CCVIC la Guixa
Tallerista
Associació Capoeira Angola Manlleu
Preu
8€

Venda on-line tancada