Centres Cívics Vic

CERÀMICA RAKU

Taller de demostració de les tècniques de cocció de la ceràmica japonesa. Cada participant esmaltarà una peça única i les courem en un forn experimental, on podrem veure l’espectacular procés de vitrificació de les peces a foc viu.

Els participants podran veure i participar del procés d’una fornada de ceràmica ben diferent de l’habitual i emportar-se a casa una peça única, amb esmalt vitrificat.

L’origen del raku es troba al Japó. El seu ús formava part de la cerimònia del te. Va ser introduït a occident per un ceramista anglès i es començà a utilitzar amb connotacions festives, ja que raku significa “festa” en japonès.

La cocció es fa a 1.000 grausºC. S’introdueixen les peces (ja esmaltades prèviament pels participants) i passat un curt temps de cocció, amb les pinces es treuen les peces incandescents i s’introdueixen en un bidó ple de serradures o virutes de fusta, provocant així molt de fum per tal d’aconseguir l’ennegriment de la terra i l’efecte metàl·lic dels esmalts. Aquesta part del procés és especialment espectacular, ja que les flames de les serradures i el color vermell de les peces acabades de treure de dins del forn donen com a resultat imatges úniques, sobretot si ja és fosc.

Inscriu-te!
Data
17 de juliol / de 19h a 21:30h
Lloc
CCVIC La Guixa
Preu
10€

A càrrec de Carles Vives i Roser Nadal

Mestres Artesans Ceramistes.

Carles Vives   www.carlesvives.cat 

Roser Nadal   www.rosernadal.cat  

Venda on-line tancada