Centres Cívics Vic

CISTELLERIA AMB ESPART I BOGA

Artesania amb fibres vegetals toves

L’espart és una fibra vegetal tova obtinguda de diverses gramínies que creixen de manera natural en climes esteparis o que es conreen per tal d’obtenir-ne la fibra.

Elaborar utensilis amb aquesta fibra és una pràctica ancestral i un art; S’han trobat estris i indumentària elaborats amb espart que daten del 3500 aC., a l’època del neolític. Actualment s’hi elaboren cordes, teixits, espardenyes, cistells, altres objectes pràctics, de decoració i artístics.

Aquest tipus d’artesania que utilitza fibres vegetals toves es pot fer amb altres varietats de plantes a més de l’espart, com ara la boga i altres que veurem al taller, obtenint resultats diferents.

Aprendrem aquesta tècnica i art de la mà d’una cistellera, l’Alba Sors:

Començarem treballant amb l’espart i l’espart picat, el cargolarem entre ell i fent un rivet aconseguirem fer un petit cistellet amb dues nanses.

Folrarem una ampolla de vidre amb espart i altres fibres vegetals, cadascú podrà triar el material i fer-la al seu gust.

També farem una panera quadrada amb boga on cadascú deixarà anar la seva creativitat.

Si anem bé de temps farem més peces però cada una és complexa i segons la destresa de cadascú i la mida de les peces anirem més ràpid o més lents…

Inscriu-te!
Dates del taller
8 sessions (dijous)
Del 22 de setembre al 17 de novembre de 2022
Horari
2 grups
18 h – 20 h
20.15 h – 22.15 h
Lloc
CCVIC Plaça d’Osona
Tallerista
Preu
45€