Centres Cívics Vic

COMPRESES DE TELA

Filosofia i elaboració pròpia

Les compreses de tela són una gran alternativa sostenible a les compreses de plàstic.

Implica una consciència del propi cos i dels residus que generem, així com l’autogestió de la salut i la higiene menstrual.

Tenen tres beneficis primordials:

 • La cura personal: evitar productes químics en contacte amb la pell.

• El medi ambient: reduir els residus tòxics i els materials no reciclables que acaben al mar.

• L’estalvi econòmic.

En aquest taller, parlarem de tota la filosofia de vida que hi ha al darrere i aprendrem a elaborar-les nosaltres mateixes.

Com són i com funcionen: estan constituïdes per dos materials essencials, tela absorbent i tela impermeable. Són molt útils com a complement per a la copa menstrual, sobretot per a les nits. Com es col·loquen? Quant temps duren? Com es poden guardar fins que arribem a casa? Com es netegen? Explicarem alguns trucs per tal que es mantinguin sempre netes i per facilitar la comoditat i la practicitat. També resoldrem qualsevol dubte pel que fa al seu ús i eficàcia.

Materials necessaris: podem aconseguir els materials en qualsevol botiga de teles, o podem fer-les amb materials reciclats que trobarem a casa, sempre i quan ens assegurem que estan ben nets i que el material és l’adequat.

S’explicaran com han de ser i on es poden aconseguir els següents elements:

1. Teixit absorbent.

 2. Teixit impermeable.

3. Teixit ornamental.

 4. Botons o snaps.

Patronatge Adjuntarem un document DINA4 amb el patró i les mides per poder imprimir-lo a casa. També es pot utilitzar qualsevol compresa convencional que ens vagi bé com a model.

Unió i costura: parlarem de diferents formes de cosir-les, en funció de l’estructura i materials, i dels recursos que tinguem

Cultura menstrual: El cicle femení –en particular la regla, com a la seva manifestació física – ha estat un tabú social des de temps remots. Parlarem de com comprendre les energies del cicle menstrual i de com valorar aquesta realitat femenina i les seves potencialitats. Plantejarem com comprendre les diferents fases cícliques en relació amb la lluna i de la importància d’elaborar un diagrama lunar i compartirem experiències.

Inscriu-te!
Cal registrar-se prèviament.
Consulteu el procediment.
Data del taller
Dijous 22 d’abril
Horari
18:30h – 20h
Lloc
En línia
Tallerista
Mar Recarens
Preu
8€

Necessiteu obtenir accés per mostrar aquest contingut
Per poder veure aquest contingut, heu d’iniciar sessió