Centres Cívics Vic

CUINA MARINERA

Receptes dels antics pescadors

En aquest taller aprendrem dues receptes típiques dels antics pescadors: el marmitako i el cim i tomba.

El marmitako és un dels plats per excel·lència de la cuina basca. Es tracta d’un deliciós estofat elaborat principalment de bonítol, patates, cebes i tomàquets, el qual els pescadors preparaven mentre estaven al vaixell a la recerca de bonítol. Encara que es pugui pensar el contrari, aquest és un plat típic d’estiu a Euskadi, ja que és durant els mesos d’estiu que es pesca el bonítol a la Costa Basca.

Per altra banda, el cim i tomba és un plat tradicional i mariner de la Costa Brava, concretament, de Tossa de Mar.

Abans, anar a pescar significava passar moltes hores fora de casa. Els pescadors quan sortien a pescar s’emportaven quatre estris: una olla de ferro, un fogó, un morter i una mica de carbó. També carregaven en una cistella patates, pebrots, tomàquets, cebes, alls… com també oli i espècies. Quan tocava l’hora de menjar feien l’estofat i hi afegien el peix de rebuig de la pescada, aquell que sortia tarat o tocat i sabien que no podrien vendre (bastina, aranya, rap, rata, gat, lluerna, etc). Era un plat de peix i vegetals molt primari, però molt suculent. Actualment, els peixos que més s’utilitzen per preparar el cim i tomba són el rap, el rom o turbot, el bacallà i la rajada o bastina.

Nota: el format del taller és show cooking, és a dir, una demostració culinària per a tots els assistents amb degustació final. No es un taller pràctic.

Inscriu-te!
Dates del taller
Monogràfic
1 de juny
Horaris
Dimarts
18,30h – 20,30h
Lloc
CCVIC El Montseny
Presencial interior
Tallerista
Dani Maldonado
Preu
10 €

Venda on-line tancada