Centres Cívics Vic

EL MEU VERDAGUER

A càrrec de la rapsoda Anna Maluquer

El meu Verdaguer és una conferència-recital amb la tria personal de la rapsoda dels textos del poeta. Ens permetrà fer un viatge en la vida d’un home que ens va regalar, no sense esforços i sacrificis, la llengua amb què avui podem comunicar-nos.
Coneixerem els seus textos de viatges, cartes que enviava als seus amics, poemes i proses. Alguns són textos poc coneguts però que intenten respondre les mateixes preguntes que continuem fent-nos: on som, d’on venim i cap a on anem. Tornarem a sentir paraules que han caigut en desús però que conserven el dring de la poesia.
Intentarem fer reviure aquell Verdaguer que va somoure la societat de la seva època i va traspassar les fronteres literàries de la nostra llengua; el Verdaguer que ens pertany; el Verdaguer de la terra i de l’ànima.

Data
24 de gener / 18:30h
Lloc
CCVIC Santa Anna
Preu
Proposta gratuïta!
Entrada lliure fins a completar aforament.

Anna Maluquer

Vinculada des del naixement a Cabrera de Mar, l’any 96 va marxar a viure a Folgueroles (Osona), on va obrir-hi un restaurant. Allà va trobar-se amb Jacint Verdaguer i un ambient propici al desenvolupament de la seva personalitat poètica i com a rapsode que ja no ha
abandonat. Condueix rutes per Osona i per d’altres comarques de la mà de diversos autors (Verdaguer, Rodoreda, Foix, Vinyoli, Papasseit…). Ha realitzat recitals
amb la JONC, amb el Cor de Cambra del Palau de la Música, amb Oriol
Romaní, Marc Egea, Josep M. Cols, Àngel Pereira… Té dos llibres publicats
amb la seva poesia a Nola, província de Nàpols: un llibre d’artista i el recull La
patètica poemàtica
. Ha escrit articles, enregistrat CDs, participat en festivals de poesia. Actualment compagina la feina de recitar poesia pròpia i aliena amb els clubs de lectura dels clàssics catalans i amb feines de documentació i arxiu per a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac.

Des de que l’any 2000 que es va formar com a guia literària per a la Casa Museu
Verdaguer de Folgueroles, Verdaguer és un poeta que no ha abandonat mai.