Centres Cívics Vic

ESPELMES CREATIVES I ECOEMBOLCALLS

Cera verge d’abella i sostenibilitat

De la mà d’una apicultora artesana, l’Aida Palau de Les Apicultores, aprendrem els usos domèstics que li podem donar a la cera verge d’abella i la importància de les abelles en la conservació del medi natural i agrícola.

Crearem boniques espelmes mentre aprenem dues tècniques diferents per fer-ne: la tècnica de candeles per immersió, que és una tècnica artesanal utilitzada pels antics cerers, i la tècnica d’espelmes amb làmina.

També aprendrem a fer-nos ecoembolcalls, unes teles encerades que podem utilitzar per guardar o embolicar aliments en lloc d’utilitzar plàstic o paper d’alumini; Una opció més sana i ecològica. Son reutilitzables i es poden netejar amb aigua i sabó, i se’ls pot reparar fàcilment l’encerat quan es gasta amb l’ús. Son transpirables i la cera verge d’abella els dona propietats antifúngiques i antimicrobianes molt interessants a l’hora de protegir els aliments.

A més, l’Aida portarà una arna d’observació protegida amb vidre i podrem observar la feina de les abelles directament a dins de l’aula amb tota la seguretat.

MATERIAL A PORTAR:

. Una tela de cotó o de lli per fer els ecoembolcalls. Pot ser un tros d’una roba que ja no fem servir i pot ser de qualsevol color o estampat. Aproximadament de 20cm x 20cm.

Inscriu-te!
Dates del taller
Monogràfic
Dissabte 22 d’octubre de 2022
Horari
10 h – 13 h
Lloc
CCVIC Plaça d’Osona
Preu
10€