Centres Cívics Vic

BIJUTERIA DE MACRAMÉ

Mini nusos per fer polseres, collarets i arracades.  

El macramé és una tècnica ancestral que consisteix a unir cordes i cordills amb nusos decoratius per a aconseguir originals peces ornamentals. 

Documentada ja en antigues civilitzacions assíries, ha estat utilitzada en diferents èpoques per elaborar tapissos, peces d’aixovar, vestits i ornaments i va tenir un gran auge als anys 70 i 80. 

Actualment torna a estar de plena actualitat, i s’utilitza tant en l’elaboració de bijuteria, com en la decoració de la llar. 

En aquest taller n’aprendrem els principals nusos i els aplicarem a l’elaboració de joies i complements artesans personalitzats. 

Treballarem el nus pla, el nus espiral, el nus de festó, així com diferents tècniques d’encordat de pedres i de tancament de les peces. 

A cada sessió, els participants s’enduran una peça acabada i coneixeran la tècnica per a poder-la aplicar al disseny i elaboració de polseres, turmelleres, collarets, arracades i altres peces. 

Seran sessions pràctiques on partirem des de zero i aprendrem diferents nusos que aplicarem a la confecció de peces de bijuteria i ornaments 

personalitzats. 

SESSIÓ 1 

Presentació, origen del macramé i pràctica dels nusos bàsics. 

Elaboració d’un complement de macramé. 

SESSIÓ 2 

Elaboració de braçalets i/o turmelleres de macramé 

SESSIÓ 3 

Elaboració d’un conjunt de collaret i arracades 

SESSIÓ 4 

Elaboració d’un collaret amb pedra semipreciosa. Tècnica d’encordat 1 

SESSIÓ 5 

Elaboració d’un collaret o braçalet amb pedra semipreciosa. Tècnica 

d’encordat 2 

Inscriu-te!
Dates del taller
5 sessions dimecres
del 3 al 31 de maig
Horaris
1 grup
18 h – 20 h
Lloc
CCVIC Plaça Osona
Preu
20€