Centres Cívics Vic

GUITARRA D’ACOMPANYAMENT

Tècnica, primers acords i ritmes bàsics d’estils musicals diversos

Us proposem un taller per iniciar-vos en l’apassionant experiència de tocar la guitarra. Aprendre els primers acords, acompanyar cançons, conèixer els ritmes bàsics d’estils musicals diversos, les tècniques utilitzades amb les dues mans, i fer-ho d’una manera lúdica i entretinguda.

Objectius:

  • Familiaritzar-se amb el fet de tocar la guitarra de forma distesa i dinàmica.
  • Iniciar-se en les diverses tècniques d’execució pròpies de l’instrument.
  • Començar a tocar música amb l’instrument, tot executant acompanyaments de cançons, acords i ritmes de nivell bàsic.
  • Treballar l’oïda, el ritme i la musicalitat en general.

Metodologia de treball:

Les classes seran eminentment pràctiques i destinades a conèixer i treballar amb l’instrument. Només s’incidirà en aspectes teòrics quan el procés pràctic d’aprenentatge ens ho demani.

Estructurarem aquest procés al voltant d’una sèrie de cançons conegudes que iniciïn l’alumne en la interpretació guitarrista alhora que l’estimulin a millorar la seva musicalitat.

El mètode utilitzat per l’ensenyament és el de xifrat, que permet tocar sense la necessitat d’uns estudis musicals previs, i alhora facilita una progressió més segura que la derivada de la transmissió exclusivament oral dels coneixements.

Desenvoluparem l’oïda i la destresa amb l’instrument mitjançant l’execució d’acompanyaments (ritmes i acords) i melodies pròpies de la música popular, tot seleccionant fragments musicals que resultin atractius i motivadors pels usuaris.

Requisits per l’usuari:

Cal portar guitarra

Inscriu-te!
Dates del taller
10 sessions (dijous)
Del 26 de gener al 30 de març de 2023
Horaris
2 grups
10 h – 11.30 h
18.15 h – 19.45 h
Lloc
CCVIC Santa Anna
Tallerista
Carles Lloveras
Preu
40€

A càrrec de: Carles Lloveras, guitarrista professional i especialista en gènere flamenc. Músic, creador i director musical, docent.