Centres Cívics Vic

INICIACIÓ A LA GLOSA

Cançó improvisada: garrotins, corrandes…

Glosar és l’art d’improvisar versos rimats sobre una melodia determinada, forma part de la cultura popular oral catalana. Les cançons improvisades són composicions poètiques en què cadascuna de les estrofes acaba amb un vers o grup de versos que tothom coneix. N’hi ha de diverses: garrotins, nyacres, perdiuetes, corrandes, jotes, albades… cadascuna d’elles amb la seva melodia. Així, per exemple, podem sentir, cantar i ballar jotes a l’Ebre; fandangos, a les illes; patacades, a Cadaqués, o gaudir del cant d’estil al País Valencià.

La cançó improvisada es formula com un diàleg entre improvisadors. L’enginy del glosador, però, no es mesura només en l’estructura formal de la composició sinó també en el contingut de la resposta, que necessàriament ha de ser ràpida, enginyosa i escaient a l’envit del contrari.

Francesc Ribera, “Titot”, conegut per la seva etapa com a músic de BRAMS i d’altres bandes populars, és un gran glosador. Ens ofereix aquest sessió-tastet per perdre la por i començar a improvisar.

Data del taller
Monogràfic
Dimecres, 17 de febrer
Horari
18h – 20h
Lloc
En línia
Tallerista
Francesc Ribera “Titot
Preu
8€
Necessiteu obtenir accés per mostrar aquest contingut
Per poder veure aquest contingut, heu d’iniciar sessió