Centres Cívics Vic

KHOOMEI I ALTRES CANTS GUTURALS DEL CENTRE I NORD D’ÀSIA

Xerrada-concert de descoberta musical

El cant gutural és una tradició extensament arrelada al llarg del centre i del nord del continent asiàtic. Anomenat habitualment amb el nom de khoomei a les estepes de Tuvà i Mongòlia, on aquests cants han adquirit més popularitat, se’n poden trobar diferents varietats des de les muntanyes de l’Himàlaia fins a la tundra de l’Àrtic, passant pels extensos boscos i muntanyes de Sibèria.

Practicat per pobles amb una profunda tradició animista i xamànica, el cant gutural representa una forma d’imitació i comunicació amb la natura i els esperits que l’habiten, i està considerat patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

Al llarg de la sessió coneixerem què és el khoomei i per què es canta. Intentarem explicar el seu origen i els seus significats. Descobrirem quines varietats n’existeixen i quins instruments l’acompanyen tradicionalment i, el més important, l’escoltarem en directe!

A càrrec de Gerard Canals, enginyer, escriptor i apassionat investigador de la cultura tradicional de diverses regions del món.

Gerard Canals
Inscriu-te!
Data
17 de juliol de 2021
Horari
18 h
Lloc
CCVIC Can Pau Raba (jardí)
Intèrpret
Gerard Canals
Preu
Gratuït (cal inscripció prèvia)

Venda on-line tancada