Centres Cívics Vic

L’ART DE PIROGRAVAR LA FUSTA

Dibuix sobre fusta amb punta incandescent

La pirografia és l’art de gravar amb escalfor, marcant el traç amb una punta que va cremant el suport on dibuixem, en aquest cas de fusta. Avui en dia l’aparell que s’utilitza és el pirogravador elèctric, que permet regular el grau d’escalfor a la seva punta metàl·lica, facilitant així el dibuix de traços de diferents tonalitats de marró fins al negre, i així poder crear veritables obres d’art amb tot tipus d’ombres i fins i tot de retrats.

La pirografia és un art ancestral, hi ha indicis que ja es practicava a la prehistòria, i posteriorment a moltes i diverses cultures, des de tribus africanes fins a Egipte i a la Xina, on aquesta tècnica era coneguda amb el nom de “brodat amb agulles de foc”.

Ens iniciarem en aquest preciós art, de la mà de la Lorena Almirante de tocafusta. N’aprendrem mentre pirogravem un braçalet de tronquet d’alzina, on gravarem el nostre nom, i un cartellet decoratiu de fusta de pollancre amb el marc de branquetes d’avellaner, on farem un disseny personalitzat amb una frase o un dibuix.

Temari:

1. Història del pirogravat.

2. Eines i materials.

3. Caligrafia.

4. Posada en marxa de l’aparell.

5. Traçades de prova sobre retall de fusta.

6. Tècnica bàsica: línies i ombrejat.

7. Transferència del disseny.

8. Pràctica lliure (amb supervisió) sobre el material definitiu.

Cal portar:

· En cas de disposar de pirogravador, portar-lo.

Inscriu-te!
Data del taller
Monogràfic
Dijous 12 de maig de 2022
Horaris
18 h – 21 h
Lloc
CCVIC Plaça d’Osona
Preu
15€

Venda on-line tancada