Centres Cívics Vic

MARXA NÒRDICA

Caminades guiades amb bastons (tècnica ALFA)

La marxa nòrdica és una forma de marxa que inclou, no únicament l’acció de les cames com en la marxa normal, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons especials, dissenyats només per a aquesta modalitat.

Té les seves arrels a Finlàndia on el “caminar amb bastons” es va introduir com a mètode d’entrenament d’estiu entre els practicants de l’esquí de fons.

És un moviment nou per a tot el cos; és agradable i molt efectiu, i actua de forma suau però eficaç, millorant la força muscular, el sistema cardiovascular, la coordinació i la mobilitat.

La marxa nòrdica és un exercici beneficiós per a qualsevol persona que vulgui fer quelcom per a millorar la seva salut, la seva forma física i la seva figura.

Avantatges  de la marxa nòrdica

És molt més efectiu que caminar sense bastons.

La sobrecàrrega d’articulacions és menor que en el jòguing.

Treballa el 90% de la musculatura del cos.

Augmenta el subministrament de oxigen.

Relaxa la tensió del clatell i de les vèrtebres cervicals.

Elimina el stress.

Optimitza el treball del cor.

Reforça el sistema immunològic.

Endarrereix l’envelliment.

L’aprenentatge es farà mitjançant la tècnica Nordic ALFA, la qual fa possible que tothom pugui introduir-se i aprendre ràpidament la marxa nòrdica.

Les característiques bàsiques venen determinades per quatre principis: caminar dret, longitud de braços, formar un triangle i adequar el pas.

Nota. El primer dia es quedarà al CCVIC la Guixa, i posteriorment, els monitors us donaran el Planning de les caminades per els següents dies.

Material: Cal portar roba i calçat còmode, apte per anar a caminar. Qui tingui pals, els pot portar, sinó se’n deixaran uns. Es recomana portar una ampolleta d’aigua.

El present taller el portarà a terme en Marc Álvarez, Director i instructor de Kayak, SUP, Nordic Walking, Tir amb arc, Segway i Slackline.

Web: https://www.aquaterraclub.es/ca/

Inscriu-te!
Dates del taller
10 sessions (dimecres)
Del 20 d’abril al 22 de juny de 2022
Horaris
3 grups
9.30 h – 11 h
18.30 h – 20 h
20.15 h – 21.45 h
Lloc
CCVIC la Guixa
Tallerista
Preu
35€