Centres Cívics Vic

MARXA NÒRDICA

Caminades guiades amb bastons mitjançant la tècnica ALFA-247

La marxa nòrdica és una forma de marxa que inclou, no únicament l’acció de les cames com en la marxa normal, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons especials, dissenyats només per a aquesta modalitat.

Té les seves arrels a Finlàndia on el “caminar amb bastons” es va introduir com a mètode d’entrenament d’estiu entre els practicants de l’esquí de fons.

És un moviment nou per a tot el cos; és agradable i molt efectiu, i actua de forma suau però eficaç, millorant la força muscular, el sistema cardiovascular, la coordinació i la mobilitat.

La marxa nòrdica és un exercici beneficiós per a qualsevol persona que vulgui fer quelcom per a millorar la seva salut, la seva forma física i la seva figura.

Avantatges  de la marxa nòrdica

És molt més efectiu que caminar sense bastons.

La sobrecàrrega d’articulacions és menor que en el jòguing.

Treballa el 90% de la musculatura del cos.

Augmenta el subministrament de oxigen.

Relaxa la tensió del clatell i de les vèrtebres cervicals.

Elimina el stress.

Optimitza el treball del cor.

Reforça el sistema immunològic.

Endarrereix l’envelliment.

L’aprenentatge es farà mitjançant la tècnica ALFA-247, Totes les sessions consten d’escalfament i estiraments. Durant les 5 sessions s’anirà avançant en la marxa nòrdica, adaptant a cada nivell, el primer i segon dia s’explicarà la tècnica més caminada i la resta de dies s’aniran fent sortides i donant indicacions.

La primera sessió hi haurà explicació al parc del Centre cívic i petita caminada, els altres dies se sortirà de diferents poblacions per conèixer territori.

El taller el portarà a terme Patricia Isern, instructora de marxa nòrdica acreditada n° 0005847 per la FENWA 

Les seves xarxes socials

https://www.instagram.com/patriciaisernserra/

https://www.facebook.com/patricia.isernserra/

Material: Cal portar roba i calçat còmode, apte per anar a caminar. Qui tingui pals, els pot portar, sinó se’n deixaran uns. Es recomana portar una ampolleta d’aigua.

Inscriu-te!
Dates del taller
5 sessions (dissabte)
Del 24 de setembre al 22 d’octubre
Horaris
9.30 h – 11h
Lloc
CCVIC la Guixa
Tallerista
Patricia Isern
Preu
20€