Centres Cívics Vic

MOVIMENT VITAL

Moviment expressiu de centres d’energia (txakres)

La base d’aquesta pràctica sorgeix del Ioga. “El Ioga ens ensenya que perquè un home o Dona es connecti amb el seu esperit i desenvolupi els seus potencials és necessari que els seus centres o xacres estiguin alineats i vitalitzats.“

Moviment Vital et proposa un viatge cap a tu a descobrir-te a través dels xacres o centres d’energia. I tot això des d’un espai profund d’amor i respecte propi. Moviment Vital o Centres d’Energia és una pràctica de moviment corporal, que ens porta a alliberar les cuirasses musculars, influint en els centres d’energia o xacres.

La paraula xacra ve del sànscrit i el seu significat és quelcom que roda. Quan alguna cosa roda, genera energia. D’aquí ve que s’anomeni xacra o centre d’energia. Xacra o centre constitueix una unitat funcional d’òrgans, ossos, músculs, pell i sistema nerviós. En cada xacra o centre s’hi relaciona la part psicoemocional i afectiva, energètica i espiritual.

Quan l’energia s’estanca en algun dels xacres o centres d’energia, genera el que s’anomena cuirasses energètiques. Aquestes poden provocar tensió en alguna part del cos i fins i tot alguna contractura, provocant la limitació del moviment . Les cuirasses musculars contenen l’energia de l’emoció estancada.

Les cuirasses ens condicionen les nostres relacions afectives i influeixen en com ens relacionem, com pensem, la qualitat dels nostres pensaments, el nostre aprenentatge i en la capacitat creativa.

Les cuirasses les anem creant el llarg de la vida a través d’experiències viscudes, ens movem condicionats per les pròpies cuirasses. Per tant, això fa que cada persona tingui la seva pròpia i particular manera de moure’s.

L’activitat la portarà a terme la Marta Vila

Indicacions / Recomanacions:

Cal portar roba còmode i si es vol portar mitjons gruixuts d’anar per terra

Inscriu-te!
Dates del taller
10 sessions (divendres)
Del 27 de gener al 31 de març
Horaris
2 grups
15.45 h – 16.45 h
17.15 h – 18.15 h
Lloc
CCVIC la Guixa
Tallerista
Marta Vila
Preu
40€