Centres Cívics Vic

PLANTES AROMÀTIQUES, MEDICINALS I SILVESTRES

Mètodes de recol·lecció i conservació

La recol·lecció de plantes silvestres sempre ha estat una font de menjar i medicina per als humans. Durant segles, hem recol·lectat nous comestibles, fongs, fruites, herbes, espècies, resines, farratge, fibres per construir refugis i habitatges, roba o estris, i productes de plantes o animals per a ús medicinal, cosmètic o cultural.

D’aquests, les plantes aromàtiques i medicinals tenen un paper central, són la base de les medicines i cosmètics, i objecte de comerç nacional i internacional.

La creixent demanda de plantes planteja importants reptes ecològics i socials. La pressió sobre espècies vulnerables pot danyar ecosistemes locals i l’entorn dels recol·lectors. Per això, la recol·lecció silvestre s’ha de fer de manera sostenible, és a dir, de forma que permeti que les poblacions romanguin estables i tinguin prou temps per reproduir-se i créixer.

Quins consells cal respectar per poder fer recol·lecció silvestre?

Quines parts de les plantes es poden recol·lectar?

Com cal conservar les plantes recol·lectades?

El taller el portarà a terme Joan Carles Rey – Director Tècnic de l’Herbolari de Sau, Director de la Fira d’Herbes Remeieres i Productes Artesans de Vilanova de Sau, Vice-President de l’Associació d’Herbolaris Artesans de Catalunya, Mestre Artesà Herbolari i Mestre Artesà Perfumista Químic. Professor del Màster de Tecnologia Farmacèutica de la Facultat de Farmàcia de la UB.

El taller es portarà a terme en línia, via Zoom. Serà una sessió participativa on es podrà escoltar, comentar i demanar tots els dubtes que vagin sorgint.

Herba fetgera
Dates del taller
Monogràfic
Divendres, 19 de febrer
Horaris
18:30h – 20h
Lloc
En línia
Tallerista
Joan Carles Rey de l’Herbolari de Sau
Preu
8€

Necessiteu obtenir accés per mostrar aquest contingut
Per poder veure aquest contingut, heu d’iniciar sessió