Centres Cívics Vic

PLOGGING – 24oct

Cursa amistosa de recollida de residus

ATENCIÓ: Avui dia 22 d’octubre a les 20h es tanquen les inscripcions, però si algú està interessat a participar, pot venir igualment el dia 24 d’octubre a les 10 matí i farem les inscripcions in situ. (veure al final de la present pàgina el punt de trobada)

És una activitat que constarà de dues parts:

1a part. Taller “hiperparticipatiu” (1 hora)

Sensibilització sobre la problemàtica de la contaminació per plàstic. Primer explorarem què són els plàstics i per què són tan importants per mantenir la nostra qualitat de vida; després descobrim els riscos que comporten per la biodiversitat, els ecosistemes, el paisatge i la nostra salut. Tot seguit farem propostes per reduir aquests impactes negatius.

És un taller “hiperparticipatiu” perquè els continguts es co-creen entre tots els participants, de manera interactiva a través de jocs, maquetes, immersions al món microscòpic i reflexions col·lectives.

2a part. Competició de recollida de plàstics (2 hores)

Actuació de recollida de residus en un espai natural (tram de la Via verda de Vic). Els participants formaran equips i intentaran recollir el màxim de residus possible. Posteriorment se separaran les diferents fraccions per facilitar el reciclatge i adonar-nos de la quantitat de deixalles que hi ha al nostre entorn natural.

Al final, es pesaran tots els residus, s’entregaran medalles a tots els participants i un trofeu ecològic a l’equip guanyador.

Activitat conduïda per l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN).
Entitat sense ànim de lucre (ONG) de base científic amb la missió d’aconseguir que l’activitat humana sigui compatible amb la conservació de la natura. www.assoc-cen.org/blog/

Més informació sobre el projecte #plastiXnatura: https://assoc-cen.org/plastixnatura/

Agència de Residus de Catalunya: http://residus.gencat.cat/ca/inici/index.html

Lloc de trobada: Enllaç https://maps.app.goo.gl/4TY44Tkuj1uXzwCy6

Coordenades 41º55’05.7”N  2º15’39.O”E

(És una esplanada passat el Mercadona i qüasi al costat de la casa de la Pilarín Bayés, com si es volgués anar a plaça d’Osona, veure foto)

Lloc de trobada
Inscriu-te!
Data
Diumenge 24 d’octubre
Horari
10 h – 13 h
Lloc
Anella Verda de Vic (punt per confirmar)
Conduït per
Associació CEN
Preu
Gratuït

Nota: aquesta mateixa activitat també es portarà a terme el 21 de novembre.

Venda on-line tancada