Centres Cívics Vic

RITMES LLATINS EN LÍNIA

Merengue, salsa, bachata, cúmbia, txa-txa-txa…

Taller per aprendre els passos inicials dels populars balls de procedència llatina i caribenya.

Tots aquests balls normalment es ballen amb parella, però en aquest taller aprendrem els passos bàsics de cadascun en línia (en fila i de costat).

La salsa: conjunt de ritmes afrocaribenys fusionats amb jazz i altres estils. El seu naixement ha estat molt debatut, però se sap que procedeix d’una fusió que van dur a terme els habitants del Carib quan van escoltar la música europea. Aquest ball s’acompanya amb música rítmica i alegre, seguint una sèrie de passos que marquen el ritme.

La Batxata: té els seus orígens a la República Dominicana. És un dels balls llatins més populars, molt sensual i molt rítmic (compàs de 4/4).

El txa-txa-txa: és un gènere de la música cubana amb molt ritme.

Merengue: és el ball i la música nacional de la República Dominicana, amb instruments com l’acordió, el saxofon, el tambor, el contrabaix i la güira. És essencialment un ball fàcil i divertit d’aprendre, ja que té tres passos o moviments bàsics: un pas lateral, un pas cap endavant i un altre pas cap a enrere.

Cúmbia: ball característic de Colòmbia, fusió de tres cultures: l’africana, la colombiana indígena i l’espanyola. Es caracteritza per un ritme musical festiu, alegre, amb una barreja d’instruments que generen combinacions musicals harmonioses i divertides.

El taller el portarà a terme Sebastià Ordeig, professor i ballarí professional. Campió d’Espanya en les especialitats estàndard (1995) i ball llatí (1997, 1998, 2001), de balls en parella.

Indicacions / Recomanacions: portar roba i calçat còmode.

Inscriu-te!
Dates del taller
10 sessions (dijous)
Del 23 de setembre al 25 de novembre
Horaris
2 grups
18.45 h – 20 h
20.15 h – 21.30 h
Lloc
CCVIC La Guixa
Tallerista
Sebastià Ordeig
Preu
35€