Centres Cívics Vic

SER LA DANSA

El moviment com a acte de llibertat individual

La dansa com a eina terapèutica neix en la seva forma més simple, dels moviments naturals i espontanis de l’ésser humà.

El moviment reflecteix estats d’ànim, en conseqüència podem afirmar que els canvis en el moviment permeten canvis interiors a la psique.

Aquesta modalitat terapèutica, facilita l’expressió emocional restablint connexions entre el cos i la ment, propiciant la recuperació del moviment espontani on hagués quedat bloquejat.

El què us proposem, és experimentar el moviment com una forma de veure’ns a nosaltres mateixos, de sentir-nos i acceptar-nos, d’expressar i fluir, d’aprendre a deslligar els nusos que limiten el moviment de les emocions en el cos, ja que el moviment ens alleuja i ens connecta, ens s’aixeca de la cadira i ens ensenya a gaudir i a celebrar la vida.

Els objectius d’aquesta sessió són donar a l’alumne un espai per a la creativitat, a través de la dansa per tal d’expressar amb el moviment del cos l’experiència viscuda durant aquesta etapa tant difícil,  i treballar el moviment corporal com a acte de llibertat individual.

* Desenvolupar la percepció d’un mateix i de l’entorn a través de la improvisació.

* Exercitar la capacitat de concentrar-se, sentir, imaginar i expressar-se.

* Improvisar, reconeixent la música a través del cos.

* Desenvolupar la capacitat creativa.

* Vincular-se amb el cos expressiu, que canvia, que cerca, que sent.

* Descobrir el fora i la seva relació amb el cos. Trobar a l’altre i trobar-se.

* Crear un espai sostenidor per establir relacions i vincles.

* Millorar l’esquema corporal i l’autoimatge.

* Anar cap a una recerca dels nostres propis moviments

La sessió tindrà una durada de 2 hores, es començarà per un escalfament, seguirem amb les dinàmiques de creació i consciència a través de la dansa i el moviment, i finalitzarem amb uns exercicis d’estiraments i relaxació.

Recomanacions: Cal portar roba còmode, una ampolla d’aigua i si en teniu una estoreta.

A càrrec de Joana Gea

Ballarina amb una extensa trajectòria dins l’àmbit artístic. Ha estat creadora de varis projectes socials-artístics per a diversos col·lectius. Ha viatjat per investigar la música, dansa i tradicions de diversos països. També ha col·laborat com a ballarina solista en diverses bandes de música de tot el món. Va ser ballarina principal en diversos projectes i grups musicals com Masallah (Granada), Les Bohemien (Mèxic), Tutti Frutti (Argentina), entre d’altres. Actualment es dedica a la formació i al desenvolupament del seu projecte Estudio Nómada (Dansa, art i cultura).

Xarxes socials: https://www.facebook.com/joanageadancer/ / https://www.facebook.com/estudinomada/ / https://www.instagram.com/estudinomada/

https://www.instagram.com/joanagea/

Inscriu-te!
Dates del taller
2 d’octubre
Horari
De 18:30 a 20:30h
Lloc
CCVIC la Guixa
Tallerista
Joana Gea
Preu
10€

Venda on-line tancada