Centres Cívics Vic

SORTIDA: PLANTES MEDICINALS DEL BOSC

Qualitats, utilitats i característiques

La tardor deixa paisatges bucòlics i de diferents colors entre els quals podem trobar plantes, flors i herbes que s’han utilitzat en medicina natural per curar els símptomes més comuns d’aquesta època, com ara refredats, malalties de la pell etc…, o altres malalties que les plantes poden curar o ajudar a millorar els símptomes de forma natural i sense efectes secundaris.

Es tracta de saber «esprémer» tots els avantatges que ofereix la naturalesa i ser capaços de poder aplicar les propietats de cada planta per ajudar-nos a tenir cura de la nostra salut diària. Saber reconèixer herbes i plantes de tardor i com aplicar-les poden ajudar a millorar la nostra salut durant l’any.

En aquesta sortida farem una passejada tot coneixent i descobrint quines plantes surten a la tardor, quines propietats tenen i com les podem utilitzar.

El present monogràfic el portarà a terme en Santi Jàvega, un dels etnobotànics més prestigiosos i reconeguts de la nostre terra. Fa més de 30 anys que es dedica a estudiar les propietats de les plantes i la seva utilització en l’alimentació i en el benefici de la salut.

Per a qualsevol persona interessada en la naturalesa, caminar amb ell pel bosc serà tot un plaer, perquè en Santi compartirà amb els qui l’acompanyin els seus coneixements i part dels seus secrets. A través d’aquesta passejada, descobrirem la seva passió i la seva professió, i aprendrem un munt de coses noves sobre les plantes i els diferents usos.

Autor del llibre: Les plantes medicinals de la comarca d’Osona. Una guia de camp senzilla i fàcil per tota la gent, que amb el material fotogràfic es pugui identificar qualsevol de les especies que surten. Molt gràfic amb imatges i definicions molt clares amb un llenguatge pla, assequible i popular. Que la gent no hagi de buscar claus botàniques complicades

Recomanacions: Per la sortida és necessari portar roba i calçat roba còmoda per anar al bosc.

Nota. En quan al lloc de trobada, s’informarà més endavant a totes les persones inscrites, ja que s’estudiarà el lloc que sigui més idoni per tal de poder trobar i veure més espècies, tot i que serà un lloc de la comarca d’Osona.

Inscriu-te!
Dates del taller
Monogràfic
Dissabte 8 d’octubre de 2022
Horaris
10 h – 12 h
Lloc
CCVIC la Guixa
Tallerista
Santi Jàvega
Preu
10€